Wie krijgt de vrijstelling?

19/10/2011 - 15:32

 

In de 16de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’ komen Eef & Michaël en Amber & Elodie te weten wie van hen de vrijstelling krijgt. Dat kan een grote opluchting betekenen, want de winnaar blijft al zeker open tot 15 november. Het hoeft niet gezegd dat Blankenberge en Ekeren een tandje bijsteken om stemmen binnen te halen. 

In Tongeren krijgen Daniël en Rinaldo het bezoek van Wout Bru. Het bezoek van recensenten Viki Geunes en Yves Mattagne heeft enkele pijnpunten aan het licht gebracht in Ristorante Antica Locanda. Er is werk aan de winkel om het getalenteerde duo terug op het juiste pad te krijgen. Sinds de laatse rondgang van de jury is er in Aarschot niets meer veranderd aan het interieur. Het pand is eigenlijk nog steeds niet volledig afgewerkt. Jurylid Vittorio Simoni wil Bart en Kris helpen. Hij komt langs met potten verf en wat materiaal, en spoort de jongens onmiddellijk aan om de details af te werken.

De restaurants zijn inmiddels twee weken open. Juryleden Yves Desmet en Willem Asaert willen weten hoe het er nu loopt, vooral bij Dendermonde, Aarschot en Tongeren omdat zij het meeste kritiek kregen van recensenten Viki Geunes en Yves Mattagne. Wout Bru en Inge Geerdens zijn er al langs geweest om een en ander recht te trekken. Yves en Willem komen checken of alles er nu goed loopt. Want zij zijn er immers ook om de duo’s te ondersteunen en bij te staan. Als het moet door harde en eerlijke kritiek, maar ook door raad en tips. Yves en Willem gaan eerst langs in Dendermonde. Heeft de coaching van Wout Bru en Inge Geerdens iets opgeleverd ? Slagen Steven en Sofie er terug in om volledig samen verder te werken aan hun gemeenschappelijke droom: een eigen restaurant.

In Blankenberge en Ekeren is de spanning te snijden. Wie van de twee haalt de vrijstelling binnen en blijft al zeker open tot 15 november? Het winnend duo krijgt één maand de tijd om vooruit te kijken, één maand om het restaurant verder fijn te tunen en het personeel één maand werkzekerheid te geven.

Donderdag 20 oktober om 21.30

 

Ontdek meer over Mijn Restaurant!