Video: De duo's krijgen nog enkele zware opdrachten
De duo's krijgen nog enkele zware opdrachten
Uw video is aan het laden...

De duo's krijgen nog enkele zware opdrachten

27/09/2011 - 10:36 1 keer bekeken

Twee duo’s zitten met een herexamen voor hun businessplan: Daniël & Rinaldo en Bart & Kris. De toekomst van hun restaurant staat op het spel, want zonder goed businessplan mogen ze hun zaak niet openen. Rinaldo ging een verhitte discussie aan met de jury en vooral met jurylid Willem Asaert. Als het aan Rinaldo ligt, zal hij nooit op vraag van een klant een extra bijgerecht serveren als het niet op zijn menukaart staat. Bart en Kris zitten in hetzelfde schuitje want ook zij mogen niet open gaan zolang er geen goed businessplan is. En dat is het ergste dat Bart en Kris zich kunnen voorstellen.

In Dendermonde is de kloof tussen Steven en Sofie nog niet overbrugd. Zij beseft dat ze daardoor krediet hebben verloren bij de jury, want hoeveel is een goed businessplan waard als er grote spanningen zijn tussen de zaakvoerders. Het duo besluit vanaf nu nog enkel naar de toekomst te kijken en werkt aan een oplossing.

De duo’s krijgen allemaal een nieuwe boodschap van Rani te zien. Twee maanden geleden stonden ze voor de allereerste keer oog in oog met de jury om hun idee, het concept van hun restaurant te verdedigen. Nu is de laatste rechte lijn in de afwerking en de voltooiing van alle restaurants ingezet. Het is nog maar een paar dagen voor de officiële opening. De jury - Yves Desmet, Willem Asaert, Aline Julia en Vittorio Simoni - staat dan ook te popelen om te komen kijken hoe het afgewerkte restaurant er nu uit ziet. Het restaurant dat hen het meest aanspreekt, wordt beloond met een laatste investering van 7.500 euro.

Maar dat is niet alles, de jury wil ook het personeel ontmoeten. En zij wil ook graag iets eten. Daarom moeten de duo’s voor de juryleden 2 verschillende kwaliteitsvolle vleesgerechten bereiden. Het duo dat de beste gerechten serveert, wordt beloond met een extra aankoopcheque om voor 2.000 euro kwaliteitsvlees mee te kopen. In Aarschot en Tongeren wil de jury daarnaast ook nog eens het nieuwe businessplan zien. De opening van restaurant Fenix (Aarschot) en Ristorante Antica Locanda (Tongeren) hangt er van af.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!