Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

  • Pelender

    'Met Vier in Bed' sluit deze week af met een bekend gezicht. Voormalig profvoetballer en ex-Rode Duivel Stijn Stijnen koos enkele jaren geleden resoluut voor de grote droom van zijn vrouw Veerle: een eigen bed and breakfast. Op een steenworp van Sint-Truiden - ergens tussen de appelgaarden in het landelijke dorpje Nieuwerkerken - openden Veerle en Stijn vorig jaar B&B Pelender, de ideale uitvalsbasis om de prachtige Haspengouwse fruitstreek te ontdekken. Pelender biedt vier 'fruitige' gastenkamers aan, voorzien van alle comfort en met zorg voor de inrichting.

  • In de Ieperse deelgemeente Elverdinge baten Franky en Sandra Hotel Nicolas uit, op wandelafstand van hun gelijknamig tweesterrenrestaurant. Toen er vlakbij enkele panden te koop kwamen te staan, groeide het idee om een gastenverblijf te beginnen. Met een eigen hotel willen ze de culinaire ervaring van hun gasten nog wat langer laten duren. Hotel Nicolas biedt vier moderne en stijlvolle kamers, voorzien van alle comfort. Hoewel het restaurant de hoofdzaak blijft, zorgen Franky en Sandra dat hun logies niets tekort komen. Hun motto: genieten met een hoofdletter

  • Ook vandaag staat culinaire verwennerij centraal: in de Hasseltse deelgemeente Wimmertingen baten Giovani en zijn vrouw al acht jaar Vous Lé Vous uit. Bij het grote publiek is Giovani vooral bekend om zijn deelname aan 'Expeditie Robinson', maar ook zijn eigen kookprogramma's bij Vitaya - 'Groenten van Gio' en 'Groenten en Vis van Gio' - werden gesmaakt. Vous Lé Vous begon aanvankelijk als een kookatelier, maar groeide intussen uit tot een succesvol gastronomisch restaurant met Michelinster. De grootste troef van Giovani's keuken: regionale producten, kraakverse groenten uit eigen tuin en seizoensgebonden gerechtjes.

  • In Vucht - een deelgemeente van Maasmechelen vlakbij de grens met Nederland - baten moeder Lutgarde en dochter Karen sinds kort B&B Het Vuchterhof uit. In deze oude vierkantshoeve werden drie ruime gastenkamers ingericht, die de landelijke elementen van de hoeve extra in de verf zetten. Alle kamers in dit gastenverblijf zijn toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Een bewuste keuze voor Lutgarde, die door een aangeboren heupafwijking zelf ervaart hoe het is om met lichamelijke beperkingen door het leven te gaan.

Over Met Vier in Bed

Het concept van Met Vier in Bed blijft in dit zesde seizoen ongewijzigd: vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – verblijven een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop worden zowel de kamer, het ontbijt, de gastvrijheid, hygiëne als de gekozen activiteit vakkundig beoordeeld, en vertaalt ieder duo zijn appreciatie in een aantal bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes in de wacht heeft gesleept, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en ontvangt de Met Vier in Bed-trofee.

Met Vier in Bed trekt rond in Vlaanderen en Wallonië, maar zoekt het ook dit seizoen opnieuw tot over de landsgrenzen met Frankrijk, Spanje en Portugal. Voor wie het toch graag wat verder van huis zoekt, trekt Met Vier in Bed voor het eerst naar Thailand. Thailand is niet alleen een van de populairste vakantiebestemmingen in Zuidoost-Azië, maar het land staat bekend om haar ongeziene natuurpracht, eeuwenoude tempels, gastvrije bevolking en heerlijke oosterse keuken.

B&B's

Extra