Sabine Appelmans en David Davidse koken verder

15/07/2010 - 22:10

Sabine Appelmans en David Davidse stoten door naar de halve finale van ‘MasterChef’. Na een nieuwe, spannende kwartfinale zit de kookwedstrijd erop voor ‘Sterren Op De Dansvloer’-jurylid Davy Brocatus.

Wilde zalm
In de eerste proef moesten de drie kwartfinalisten een smaakbom samenstellen aan de hand van een box met een brede waaier aan producten, waaronder het hoofdingrediënt wilde zalm. Daarnaast vonden de kandidaten ook o.a. tomaten, eieren, wortelen, spinazie, dragon, aardappelen en boontjes terug in de kist. Hoewel de bereidingen van haar mannelijke collega’s de juryleden aangenaam wisten te verrassen, deed Sabine Appelmans net dat tikkeltje beter door twee aparte gerechtjes te creëren.

Topgerecht
De tweede opdracht bestond erin een topgerecht van gastchef Gert De Mangeleer zo goed mogelijk na te maken. De sterrenchef van de Brugse brasserie Hertog Jan was echter niet van plan het de drie deelnemers gemakkelijk te maken. Hij schotelde hen een combinatie van gebakken ganzenlever, kersen, amandelen en rode biet voor. Terwijl David Davidse zich ernstige zorgen maakte over de elegante opmaak van het gerecht, vroeg Davy Brocatus zich af of dit nu een dessert was, of een hoofdgerecht. Ook ditmaal wist Sabine Appelmans de sterrenjury het meest te imponeren. Ze krijgt in de halve finale het gezelschap van David Davidse. Sabine is in de wolken met haar ticket voor de halve finale: “Ik wist niet dat ik het kon. Ik hou me thuis immers enkel bezig met simpele dingen, maar dit is gewoon heel leuk om te doen. Ik heb veel goesting in die halve finale!”

Ontdek meer over MasterChef