Video: Mieke en Roel naar de halve finale
Mieke en Roel naar de halve finale
Uw video is aan het laden...

Mieke en Roel naar de halve finale

09/07/2010 - 10:41 1 keer bekeken

Bart Kaëll en Axel Daeseleire weten tegen wie ze het moeten opnemen in de halve finale van 'MasterChef': Roel Vanderstukken en Mieke Bouve. Zij waren in de tweede kwartfinale te sterk voor collega-actrice Hilde Van Mieghem, al maakte het drietal het de jury bijzonder moeilijk.

'Kreeftenfestival'

In hun eerste proef moesten de drie kwartfinalisten wederom een smaakbom creëren aan de hand van een box met een brede waaier aan topproducten, waaronder het hoofdingrediënt : een levende blauwe kreeft. Andere producten waarmee de kandidaten aan de slag mochten gaan waren o.a. prei, curry, honing, sinaasappel en venkel. Hoewel geen van de drie veel ervaring had met het bereiden van kreeft, omschreef chef-kok Stéphane Buyens het resultaat als een waar ‘kreeftenfestival’. Het gerecht van Mieke Bouve – en haar cuisson in het bijzonder - maakte het meest indruk op de jury. Zij won de proef en zou in de volgende opdracht twee minuten hulp van gastchef Roger Van Damme mogen inroepen. En die hulp zou goed van pas komen…

Desserts
In die tweede opdracht moesten de MasterChefs-in-spé immers een dessert namaken van de befaamde patissier: een bladerdeegje met caramel, appel en sinaasappel. Deze aartsmoeilijke opdracht boezemde de kandidaten meteen angst in. Mieke Bouve raakte al snel de kluts kwijt en overwoog de handdoek in de ring te gooien toen ze merkte dat ze een flater had begaan. Bovendien leek Roger Van Damme haar dwaling niet meteen recht te kunnen zetten. Terwijl het Hilde Van Mieghem al niet veel beter verging, bleef Roel Vanderstukken ijzig kalm verderwerken. En met succes. Hij kreeg als eerste kandidaat een ticket voor de halve finale. Mieke Bouve vergezelt hem, ondanks haar fout in deze tweede proef. Ze reageerde dan ook verrast: “Toen ik mijn naam hoorde, had ik zoiets van ‘Dit kan niet, dit geloof ik niet.’. Ik ben blij en fier dat ik naar de halve finale mag. Dit is een ervaring die niemand me ooit kan afnemen.”

Ontdek meer over MasterChef