Thomas Van Hemeledonck

29/07/2011 - 14:27

Journalist en nieuwsanker Thomas Van Hemeledonck  houdt van lekker eten. Al sinds jonge leeftijd ging Thomas met zijn ouders in de beste restaurants eten. Zijn vader  is culinair journalist en Bourgondiër in hart en nieren. Sinds kort begeeft Thomas zich op glad ijs en is hij gestart met een nieuwe hobby: zelf achter het fornuis kruipen. Voor zijn 40ste verjaardag mocht Thomas alvast op stage in 3-sterren restaurant ‘de Karmeliet’! 

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Uit passie voor lekker eten en respect voor de kunst van het koken. Mijn ma is een keukenkoningin, mijn vader is gastronomisch journalist/ Bourgondiër en ik ben het product van die twee.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Koken is sinds kort vooral een hobby, lekker eten al langer een passie. Eten is gezelligheid: genieten van hoe het er op je bord uitziet en hoe het uiteindelijk smaakt. Ik kook liefst voor mensen die het appreciëren en vooral ook kritisch zijn, tips geven en zo…

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?  
Al sinds mijn 10de heb ik het voorrecht genoten om met mijn ouders verschillende goeie restaurants te bezoeken. ’T zal er wel mee te maken hebben, zeker?

Ben je tijdens het koken rustig of is het eerder chaos in de keuken?
Ik ben van nature nogal een zenuwpees. Da’s niet anders achter het fornuis. Ik denk veel na, soms teveel. Maar ‘k probeer wel altijd mijn werkblad ordelijk en proper te houden. ‘Probeer’, zeg ik wel…

Ontdek meer over MasterChef