Sally-Jane Van Horenbeeck

29/07/2011 - 14:14

Actrice Sally-Jane leeft zich uit in de keuken. Enkele jaren geleden trouwde ze in Thailand waar ze een passie voor de Aziatische keuken aan overhield. Ze ziet koken als een liefdevolle manier om mensen te tonen dat je hen graag ziet. Sally heeft moeite met tijdsdruk, dan slaan haar stoppen wel eens door...

Waarom wil je deelnemen aan 'MasterChef'?
Het is een gelegenheid om met professionele chefs te werken en daarvan te leren. Winnen zou fijn zijn, maar het is geen must. Van vrienden en familie krijg ik wel complimenten over mijn kookkunsten, maar kan evengoed zijn dat het eten dat ik maak niet lekker is. Met mijn deelname aan 'MasterChef' kan ik nagaan in hoeverre deze complimenten in feite kloppen.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Het hangt er van af. Het ene moment kan dat pure ontspanning zijn en het andere moment een verplichting (bvb als je om 5u opgestaan bent en je pas om half 8 thuis bent. Ik kook elke dag vers. Eten is belangrijk om je lichaam te voeden naar gezondheid toe, alsook vind ik het belangrijk als je een kind hebt dat je gezond eet.

Hoe zou je jezelf als kok omschrijven?
Ik maak vanalles en nog wat klaar in feite: Thais, in het weekend slow food, Italiaans/mediterraans, Indonesisch,… Ook eens gewoon zoals bloemkool met witte saus en worstje.

Hoe zou je een ‘Masterchef’ definiëren?
Iemand die gepassioneerd is en gepassioneerd kookt. Het is in feite een combinatie van verschillende factoren. Een goede productkennis en techniek zijn ook belangrijk.

Ontdek meer over MasterChef