Nils Duerinck

22/07/2011 - 13:17

Zoals dat hoort voor een sportman, vindt topatleet Nils belangrijk wat hij eet. De jonge student architectuur deelt zijn passie voor het koken  met zijn vader. Voor zijn carrière als sprinter verblijft Nils geregeld in het buitenland en brengt hij altijd kookboeken als reissouvenir terug mee naar huis . Kan hij deze kookbagage omzetten in lekkere gerechten? 

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Ik wil op korte termijn zo veel mogelijk bij te leren. En vanuit passie.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Eten is enerzijds noodzakelijk. Als sportman ook belangrijk om op te letten wat te eten. Anderzijds is het ook een passie. Ik kook graag voor vrienden alsook ’s avonds voor zijn vriendin, zij kan niet zo goed koken.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?
De passie komt voornamelijk van bij mijn papa. Mijn papa is ook gepassioneerd door koken, hij zit al paar jaar in een kookclub. Vroeger en ook nu nog wordt eten beschouwd als een familiemoment, waar iedereen samenzit. Ook voor speciale gelegenheden wordt er dan iets speciaals klaargemaakt.

Wat vind je omgeving van je kookkunsten?
Mijn vriendin is heel positief over mijn kookkunsten en ik krijg ook van vrienden complimenten. Van Cédric Van Brantegem, bijvoorbeeld...

Ontdek meer over MasterChef