Marc Coessens moet 'MasterChef'-keuken verlaten

12/07/2011 - 21:10

In de tweede aflevering van deze week namen Marc Coessens, Gerrit De Cock, Pat Krimson, Tanja Dexters en Stephanie Planckaert het opnieuw tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Deze bekende Vlamingen kregen tijdens twee proeven de kans om te tonen wat ze waard zijn in de keuken.

De dag ging van start met een creativiteitstest. De kandidaten moesten een persoonlijke versie van een risotto op hun bord toveren. Reeds bij de keuze van de ingrediënten hadden de koks het moeilijk. Ook Wout Bru merkte dit snel op: “De combinaties van ingrediënten lijken mij nu al raar!” Toen de bekende Vlamingen aan het koken sloegen, bleek al snel dat de meeste van risotto geen kaas hadden gegeten. Slechts één risotto was zijn naam waardig: die van Stephanie Planckaert. Zij kon Wout en Jean-Paul met haar interpretatie van een risotto overtuigen en hoefde de tweede test niet meer af te leggen.

Wie zich morgen, naast Stephanie, als kok verder mag bewijzen, werd duidelijk na de tweede proef. Voor deze test stonden asperges met mousselinesaus en een gepocheerd ei op het menu. Marc, Gerrit, Pat en Tanja hadden hiervoor slechts een half uur de tijd, maar kregen gelukkig wél het recept van Wout Bru op hun werktafel. Eén voor één serveerden de MasterChefs-in-spe hun versie van dit sterrengerecht aan de tweekoppige jury. Na een beoordeling van beide gerechten van de koks, besloten Wout en Jean-Paul om Marc Coessens de MasterChef-keuken uit te sturen. “Niet iedereen kan een MasterChef zijn, als je met liefde kookt, is dat al heel wat”, vertelde Marc nog voor hij zijn schort aan de haak hing.

Ontdek meer over MasterChef