De ambitieuze Machteld uit Ekeren heeft zowat alles bereikt wat op haar verlanglijstje stond. Ze stampte haar eigen advocatenkantoor uit de grond en combineerde dit moeiteloos met haar sociaal leven en haar passie voor sport.

Vijf jaar geleden werd haar tweeling Alexander en Carolijn geboren en dat maakte Machteld haar geluk compleet. Haar drukke leventje werd danig overhoop gegooid door de komst van haar tweeling. De alleenstaande mama ruilde haar avonden fitness, squash of tennis in voor avondjes thuis met de kinderen.

Machteld verdeelt haar tijd als een meester-jongleur tussen de kindjes en haar kantoor. Een derde belangrijk aspect wordt echter compleet over het hoofd gezien: zichzelf. Daar waar ze vroeger op haar vrije avonden ging sporten, ploft ze nu in de zetel met een zak snoep. Ze weet wat gezond eten is en overdag lukt het haar best, maar ’s avonds bezwijkt Machteld voor al wat zoet is. In de vijf jaar dat ze mama is, zag ze zichzelf 15 kilo aankomen. Let’s Get Fit is voor haar de kans om haar stijgend gewicht halt toe te roepen en weer in vorm te geraken.

Machteld heeft op zich weinig overgewicht, maar is allesbehalve fit en heeft het moeilijk met haar gewichtstoename van de laatste jaren. “Vandaag de dag zijn vrouwen van mijn leeftijd dynamische vrouwen die met opgeheven hoofd door het leven willen gaan. Ik ben mijn fierheid de laatste jaren kwijtgeraakt en die wil ik kost wat kost terug.”

Als koploper ziet ze haar taak tweeledig: Enerzijds wil ze voor alle mama’s met een carriere op zoek gaan naar een manier om sport, gezonde voeding, werk én kinderen te combineren en anderzijds wil ze haar leeftijdsgenoten inspireren om het beste in zichzelf naar boven te blijven halen.