Video: 12 kandidaten strijden verder voor de titel van 'Junior MasterChef'
12 kandidaten strijden verder voor de titel van 'Junior MasterChef'
Uw video is aan het laden...

12 kandidaten strijden verder voor de titel van 'Junior MasterChef'

20/01/2012 - 12:57 1 keer bekeken

De eerste punten vallen te verdienen in een MasterChef klassieker:  de mystery box.  In de mystery box hebben Wout Bru en Fatima Marzouki tien ingrediënten gestoken waarmee de chefs aan de slag moeten om een topgerecht te maken. Er mogen wel géén extra ingrediënten gebruikt worden. “Die mystery box is heel leuk, je weet niet wat erin zit dus je moet ter plaatse iets verzinnen”, zegt Ellen enthousiast voor de aanvang van de proef. De kids kunnen bij deze test enkel beroep doen op hun eigen creativiteit, zonder de hulp van hun ouders en zonder enige voorkennis.    

Veel tijd om na te denken is er niet want voor deze kookproef krijgen de kinderen slechts één uur de tijd. De chefs worden opgedeeld in twee verschillende teams. Fatima en Wout zijn alvast nieuwsgierig wat deze piepjonge chefs uit hun mouw zullen schudden. “Ik hoop dat we allemaal verschillende gerechten zullen krijgen”, vertelt Fatima benieuwd aan Wout. 

Alle kinderen weten zich goed uit de slag te trekken. Het jureren is voor Wout en Fatima dan ook moeilijker dan verwacht. Ze moeten natuurlijk wél drie topscores uitdelen. De jonge koks met de laagste score kunnen nog extra punten verdienen in een tweede test: de stress- en vaardigheidstest. Ze nemen het tegen elkaar op om zo snel mogelijk eiwit te kloppen. 

Woensdag 25 januari om 20.45

Ontdek meer over Junior MasterChef