Hoe verliep het selectieproces en de matchmaking?

24/02/2016 - 10:08 1 keer bekeken

Wat het avontuurlijke trouwprogramma Blind Getrouwd wil aantonen is dat er ook op een andere manier gekeken kan worden naar relatievorming. Misschien hoeven we niet alles aan het toeval over te laten, maar kunnen we door middel van onderzoek, kennis en expertise de kansen op het slagen van een relatie laten toenemen. Dat is wat dit sociale experiment wil onderzoeken.

Uit de meer dan 1100 inschrijvingen werden 100 singles weerhouden op basis van enkele criteria: ze moesten ouder zijn dan 25, kinderloos, écht op zoek en voldoende open zodat de experten hen alle kansen konden geven. Daarop volgden medische en psychologische screenings door de experten in het teken van de matchmaking, en uiteindelijk selecteerden zij drie mogelijke matches.

Helaas is matchmaking geen exacte wetenschap want als die formule bestond, was iedereen gelukkig in de liefde en zou Blind Getrouwd geen sociaal experiment meer zijn. Wat het experiment wel kan, is de slaagkansen enorm de hoogte in jagen. Dit hele proces is dan ook in handen van een team deskundigen die dagelijks professioneel bezig zijn met relaties. Ze gebruiken een hele batterij aan uitgebreide tests en besteden heel wat uren aan iedere single om voor die persoon een geschikte match te vinden. Nergens anders kan een single op zoveel aandacht, wetenschappelijke kennis, expertise en ervaring rekenen in de zoektocht naar een geschikte partner. En ook na het jawoord worden ze begeleid.

Alle experten screenen de singles ieder vanuit hun vakgebied en expertise en zo brengen ze elk een ander puzzelstuk mee naar de matchmaking. Ook moet er unanimiteit zijn tussen de experten alvorens een koppel ook effectief gaat trouwen.

Ontdek meer over Blind Getrouwd