Video: Generaties samengebracht in de aankomsthal
Generaties samengebracht in de aankomsthal
Uw video is aan het laden...

Generaties samengebracht in de aankomsthal

25/06/2010 - 15:58 1 keer bekeken

Vandaag ontmoet Dieter de moeder, grootmoeder en de vriendin van de 17-jarige Lies. Zij ging samen met vriendinnen naar Valencia. Lies’ mama heeft er geen problemen mee dat haar dochter lesbisch is, aangezien zij zelf ook een vriendin heeft. Ook voor de grootmoeder is het geen probleem, maar zij verkiest wel het mannelijke geslacht.

De opvallendste figuur van deze aflevering is een volledig in het groen geklede zestiger. Op twee weken tijd zal hij maar liefst naar zeven verre bestemmingen vliegen, waaronder Hawaï, Miami, Moskou en Hongkong. Daar zal hij voor de plaatselijke musea tentoonstellingen in goede banen leiden. Per reis kiest deze kranige man resoluut voor één kleur. Enkel zijn onderbroek mag grijs zijn. Hiermee wil hij zich afzetten tegen de trendy mensen in de kunstwereld die hij de pibs noemt: ‘people in black’.

Een jongeman wacht samen met zijn vader op diens broer, die hij al twaalf jaar niet meer gezien heeft. Beide mannen maakten samen de oorlog in Afghanistan mee. De broer van de duidelijk getekende man verloor daar een been en twee andere broers lieten het leven tijdens de oorlog. Het duo valt mekaar huilend in de armen wanneer ze mekaar na al die jaren terugzien.

Een jong meisje wacht op haar danslerares uit Mumbai. Zelf volgde ze in India kathakles: een Indische klassieke dansvorm. Aangezien Dieter absoluut niet weet wat hij zich daarbij moet voorstellen, krijgt hij een uitgebreide demonstratie.

Joke en haar vriendin Marie, die samen podologie studeren, gaan naar Senegal. Daar gaan ze stage lopen in een voetkliniek voor diabetici. De hele familie en ook het vriendje van Joke komen de meisjes uitzwaaien. Het wordt een emotioneel afscheid.

De kleine Basiel wacht samen met zijn mama en hondje Bruma op enkele pups uit Spanje. Bruma is zelf afkomstig uit Spanje, maar de pups moesten eerst drie maanden oud zijn vooraleer ze naar België mochten komen. Basiel kan haast niet wachten om een kleine pup in zijn armen te nemen.

Ontdek meer over Hello Goodbye