Heb je een vraag?

09/02/2012 - 15:05

Actuele vragen

Algemene vragen

Technische vragen


Actuele vragen

Het voorjaar bij VTM

Waar vind ik een overzicht van de programma’s die dit voorjaar bij VTM worden uitgezonden?

Alle beschikbare informatie vind je verzameld op vtm.be/voorjaar2015. Informatie over een specifiek programma vind je per programmatitel op vtm.be/programmas.


So You Think You Can Dance

Wanneer start het nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance?

We zenden momenteel een nieuw seizoen van het programma uit, wekelijks op zondag om 20.35.

Hoe kunnen we tickets bestellen om de liveshows van So You Think You Can Dance bij te wonen?

De liveshows van het programma zijn intussen volledig uitverkocht.


Belgium's Got Talent

Hoe kan ik live meebuzzen tijdens de auditieafleveringen?

Tijdens de auditieafleveringen kan je live meebuzzen met de deelapplicatie van Belgium's Got Talent in de VTM app.

Kan je nog inschrijven voor het komende seizoen van Belgium's Got Talent?

De opnames van de audities voor het komende seizoen van Belgium's Got Talent zijn al een tijdje achter de rug. Je kan hiervoor niet langer inschrijven.

Waarom behoren de volledige afleveringen van Belgium's Got Talent niet tot het aanbod volledige afleveringen op vtm.be?

We beschikken niet over de rechten om volledige afleveringen van Belgium's Got Talent op vtm.be en via de VTM app aan te bieden. Je kan de afleveringen wel opvragen bij iWatch.


Mijn Pop-uprestaurant!

Wanneer start het nieuwe seizoen van Mijn Pop-uprestaurant!?

We zenden momenteel een nieuw seizoen van het programma uit, wekelijks op dinsdag en donderdag om 20.35.

Vanaf wanneer kunnen we reserveren om te gaan eten in de pop-uprestaurants?

De startdatum en werkwijze voor reserveringen zullen tijdig worden meegedeeld in het programma.

Heb je een vraag over een van de pop-uprestaurants? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina met veelgestelde vragen over de pop-up van jouw keuze:


Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Wanneer komen er nieuwe afleveringen van Echte Verhalen: De Buurtpolitie?

Je mag het derde seizoen van Echte Verhalen: De Buurtpolitie vanaf maandag 30 maart 2015 op het scherm verwachten.


Chicago Fire

Wanneer mogen we het vervolg van Chicago Fire op het scherm verwachten?

Het derde seizoen van Chicago Fire wordt vanaf 9 april 2015 wekelijks op donderdag uitgezonden.


Chicago PD

Wanneer mogen we het vervolg van Chicago PD op het scherm verwachten?

Het tweede seizoen van Chicago PD wordt vanaf 13 april 2015 wekelijks op maandag uitgezonden.


The Voice van Vlaanderen

Wanneer start het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen?

Over de volgende editie van The Voice van Vlaanderen is momenteel geen nieuws bekend.

Ik heb me een tijdje geleden ingeschreven voor het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen, maar ik heb nog altijd geen bericht ontvangen.

Uiteraard is het de bedoeling dat geselecteerde kandidaten tijdig en persoonlijk op de hoogte worden gebracht van hun selectie. Houd er rekening mee dat hier enige tijd over kan gaan, aangezien er soms veel tijd zit tussen de kandidatenoproep en de opstartfase van een programma.


VTM Text

De teletekstpagina's van VTM waren beschikbaar tot en met 31 oktober 2014. Wat nu?

Het klopt dat de teletekstpagina’s beschikbaar waren tot en met 31 oktober 2014. Momenteel wordt de dienst niet langer aangeboden. Alle beschikbare informatie over onze zender en programma’s vind je hier op vtm.be. Let wel, de teletekstondertiteling via T888 blijft beschikbaar.

 


 

Algemene vragen

Programmaschema en programma’s

Waar kan ik het programmaschema van VTM vinden?

Via deze link vind je steeds een up-to-date overzicht van onze tv-gids terug. Last-minute wijzigingen kunnen helaas niet altijd tijdig worden opgenomen in de tv-gids van de dag- en weekbladen.

Kan ik deelnemen aan een programma?

Kandidatenoproepen worden steeds gelanceerd via verschillende kanalen. Via deze link kom je terecht bij een lijst met actuele programma’s. Klik op het programma van je keuze en schrijf je in via het inschrijvingsformulier. Ook onderaan onze homepage kan je enkele kandidatenoproepen terugvinden. Je houdt met andere woorden dus best vtm.be in de gaten.

Wanneer kom ik te weten of ik al dan niet geselecteerd ben voor een programma?

Onze programma’s worden door verschillende productiehuizen met elk een eigen werkwijze gemaakt. Uiteraard is het de bedoeling dat geselecteerde kandidaten tijdig en persoonlijk op de hoogte worden gebracht van hun selectie. Hier kan enige tijd over gaan, aangezien er soms veel tijd tussen de kandidatenoproep en de opstartfase van een programma zit.

Ik wil graag figureren in een serie. Waar kan ik mij hiervoor aanmelden?

Programmamakers doen heel vaak een beroep op figuranten en lanceren hiervoor veelal zelf een oproep. Op websites als inthepicture.tv of www.figuratie.be kan je echter ook terecht om je als figurant in te schrijven. Eenmaal je ingeschreven bent op de website, kan je je aanmelden om te figureren in tal van programma’s. Indien je profiel beantwoordt aan dat van de figuranten waarnaar de programmamakers op zoek zijn, zullen ze het zeker niet nalaten om contact met je op te nemen.

Ik heb een uitzending gemist. Hoe kan ik deze uitzending toch nog bekijken?

 • Op vtm.be en via de VTM app kan je volledige afleveringen van programma’s gratis bekijken. Klik hier voor meer informatie.
 • Bij iWatch, onze video-on-demand-service, kan je (tegen betaling) heel wat uitzendingen bestellen. Als je het gezochte programma niet in de lijst kan terugvinden, dan beschikken we mogelijk niet over de rechten om de uitzending op aanvraag aan te bieden.
 • Met de Stievie-app op je smartphone of tablet (iOS en Android) kan je behalve live ook licht uitgesteld, tot zes dagen terug, naar VTM kijken. Registreer je nu via stievie.be/klantworden. De eerst maand is volledig gratis. Meer info vind je op stievie.be.
 • Met Yelo TV en op yelotv.be (Telenet) kan je behalve live ook opnames bekijken. Daarnaast kan je in de tv-theek op aanvraag uitzendingen bestellen. Meer informatie vind je hier.
 • Met TV Replay en TV Replay+ (Proximus) kan je live en licht uitgesteld, tot 36 uur terug, naar VTM kijken. Meer informatie vind je hier.

Kan ik een kopie van een uitzending aanvragen?

Op vtm.be, via de VTM app en bij iWatch kan je op aanvraag heel wat programma’s bekijken. Van onze programma’s worden op aanvraag geen kopieën aangeleverd. Heel wat oude en nieuwe programma’s werden ook op dvd uitgebracht. Als zender verkopen we geen dvd’s. Hiervoor kan je terecht bij gespecialiseerde winkelketens en webwinkels.

Hoe kan ik achterhalen welke muziek er in een programma, trailer of reclamespot wordt gebruikt?

Stel je vraag via het contactformulier en vermeld het programma alsook het uitzenduur. Dan zoeken we het graag voor je op. We beschikken helaas niet over muziekinformatie van buitenlandse programma’s.

Hoe kan ik achterhalen waar de kleding, accessoires, meubelstukken en dergelijke meer uit een bepaald programma verkrijgbaar zijn?

Deze informatie wordt vaak vermeld in de eindgeneriek van het programma. Heb je de eindgeneriek gemist, stel je vraag dan via het contactformulier . Dan vragen we het voor je na bij de programmamakers.

Wat betekenen de verschillende leeftijdslabels?

De omroeporganisaties SBS, VRT en MEDIALAAN hebben voor een gemeenschappelijke aanpak gekozen bij het toekennen van leeftijdslabels aan televisieprogramma’s. Zo werd er gekozen voor een +12-label en een +16-label. De omroepen engageren zich om alle programma’s die schadelijk zijn voor de zedelijke ontwikkeling van minderjarigen een +16-label te geven. +12-uitzendingen worden niet gezien als schadelijk voor de zedelijke ontwikkeling van minderjarigen, maar het geeft wel een extra service aan om beter in te schatten of programma’s al dan niet voor kinderen geschikt zijn.

Wat betekent de vermelding ‘PP’ op het scherm?

‘PP’ staat voor product placement (productplaatsing). Het ‘PP’-logo wordt gebruikt om aan te kondigen aan het begin en het einde van een programma wanneer er in dat programma op basis van een overeenkomst een bestaand commercieel product wordt gebruikt.

Ik heb een idee voor een programma. Waar en bij wie kan ik hiervoor terecht?

Je kan ons je voorstel bezorgen via het contactformulier. De programmadirectie bekijkt en bespreekt op geregelde tijdstippen alle inkomende suggesties en neemt contact met je op bij interesse.

Waar kan ik terecht voor een reactie op een programma?

Reacties zijn welkom via het contactformulier. Reacties worden steeds met de nodige zorg en aandacht bekeken en opgevolgd.

Programmacharter

Heb je een vraag met betrekking tot het programmacharter? Laat het ons weten via het contactformulier.


VTM NIEUWS

Waar en wanneer kan ik naar VTM NIEUWS kijken?

 • Live bij VTM, dagelijks om 13.00, 17.45 en 19.00.
 • Via de livestream, om 13.00 en 19.00 (gratis).
 • Via ‘herbekijk’ op vtmnieuws.be kan je de recentste nieuwsuitzendingen gratis op aanvraag bekijken.
 • Bij iWatch (gratis) kan je de recentste nieuwsuitzendingen gratis op aanvraag bekijken.
 • Via de VTM NIEUWS app: via ‘herbekijk’ in het keuzemenu links kan je de recentste nieuwsuitzendingen gratis op aanvraag bekijken. Deze app - beschikbaar voor iOS, Android en Windows - vind je hier.

Neem zeker ook een kijkje bij Ik heb een uitzending gemist. Hoe kan ik deze uitzending toch nog bekijken? Daar vind je nog meer mogelijkheden.

Ik heb een reportage in VTM NIEUWS gezien en ik wil hiervan graag een kopie ontvangen.

Een kopie van een nieuwsitem kan je aanvragen via het contactformulier.

Waarom loopt de ondertiteling via T888 tijdens VTM NIEUWS niet altijd synchroon?

Verschillende nieuwsitems worden volledig live uitgezonden. Ondertitelaars voorzien de uitzending dus eveneens live van ondertiteling. Ze moeten zoveel mogelijk tekst snel en samengevat weergeven opdat de kijker thuis kan volgen. Aangezien beide handelingen volledig live gebeuren, is het een logisch gevolg dat op dat moment de ondertiteling niet helemaal synchroon loopt met beeld en geluid.

Hoe kan ik VTM NIEUWS contacteren?

Je kan VTM NIEUWS contacteren per sms via 4040 (€0,50/bericht), per e-mail via 4040@vtm.be en telefonisch op 0900/04040 (€0,50/minuut). Je kan VTM NIEUWS ook volgen op Facebook en Twitter.


Volledige afleveringen op vtm.be en via de VTM app

 

Wat is het concept?

Kijkers kunnen vanaf nu naast korte fragmenten, ook volledige afleveringen bekijken op vtm.be en via de VTM app. Het is een extra service voor de kijker: we willen onze programma’s op zoveel mogelijk platformen aanbieden. Het gaat over programma’s die momenteel uitgezonden worden bij VTM. De afleveringen gaan, op enkele uitzonderingen na, tot vier weken terug.

De uitzonderingen:

 • Belgium's Got Talent: We beschikken niet over de rechten om volledige afleveringen van het programma op vtm.be en via de VTM app aan te bieden.

Welke programma’s kan ik kijken op vtm.be en via de VTM app?

In een eerste fase kan je enkel Vlaamse programma’s bekijken, met uitzondering van die programma’s waarvan we niet over de rechten beschikken. Het gaat telkens over afleveringen die al eerder op het scherm te zien waren.

Kan ik ook de uitzendingen van VTM NIEUWS, Telefacts, Royalty en Stadion bekijken?

Voor de volledige uitzendingen van VTM NIEUWS en Stadion word je doorverwezen naar vtmnieuws.be en stadion.be. De afleveringen van Telefacts en Royalty verschijnen op vtm.be. Deze uitzendingen zijn ten vroegste een dag na de uitzending beschikbaar. Op dezelfde manier word je voor De Keuken van Sofie automatisch doorverwezen naar vtmkoken.be.

Hoe kan ik mijn favoriete programma terugvinden?

Dit kan op verschillende manieren:

Waarom kan ik mijn favoriete programma niet terugvinden?

Volledige afleveringen opvtm.be dienen aan onderstaande voorwaarden te beantwoorden:

 • Het programma is een Vlaamse productie.
 • Het programma wordt momenteel bij VTM uitgezonden (geen archiefcontent).
 • De aflevering werd niet langer dan vier weken geleden bij VTM uitgezonden.
 • We beschikken over de uitzendrechten om het programma aan te bieden.

Kan ik ook films kijken op vtm.be en via de VTM app?

Je kan geen films, maar enkel volledige afleveringen van programma’s bekijken.

Hoeveel kost het om een volledige aflevering te bekijken?

De volledige afleveringen worden helemaal gratis aangeboden.

Waarom moet ik mij registreren of aanmelden?

Vanuit VTM streven we ernaar om onze kijkers in de toekomst een persoonlijkere service aan te bieden, dit zowel op het vlak van content als advertentieaanbod. Op die manier kan je als kijker van een optimale ervaring genieten.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

In eerste instantie worden jouw gegevens enkel bijgehouden in een databank. In een latere fase zullen de gegevens gebruikt worden om jouw persoonlijke ervaring op vtm.be en in de VTM app te optimaliseren. We gaan heel voorzichtig om met de informatie die je ons geeft. Meer informatie vind je in onze privacy statement.

Worden programma’s onderbroken met reclame? Waarom en hoe vaak?

De volledige afleveringen zullen met reclame worden onderbroken: voor de start van het programma, tijdens het programma zelf en ten slotte na afloop van het programma. De duur van de reclameonderbrekingen is afhankelijk van de duur van het programma. Deze reclame maakt het mogelijk om de afleveringen integraal én gratis aan te bieden.

Kan ik de reclame doorspoelen?

Het is niet mogelijk om de reclame door te spoelen. Je kan wel in het programma terug en verder spoelen.

Wat is het verschil met iWatch?

 • iWatch is een betalende dienst waarbij je een bepaald bedrag betaalt per opgevraagde aflevering. Op vtm.be en via de VTM app is het bekijken van volledige afleveringen helemaal gratis.
 • iWatch heeft een ruimer aanbod: zowel Vlaamse als buitenlandse programma’s en een uitgebreid archief. Op vtm.be en via de VTM app kan je enkel Vlaamse programma’s bekijken en meer specifiek enkel wat momenteel wordt uitgezonden (tot vier weken na uitzenddatum).
 • iWatch biedt ook afleveringen (betalend) in preview aan.
 • iWatch is beschikbaar via verschillende platformen (Telenet/Proximus). Online kijken beperkt zich tot vtm.be en de VTM app.

Kan ik deze dienst ook in het buitenland gebruiken?

Ook in het buitenland kan je volledige afleveringen helemaal gratis bekijken op vtm.be en via de VTM app. Een uitzondering hierop zijn de auditieafleveringen van So You Think You Can Dance. Deze afleveringen zijn enkel in België te bekijken.

Hoe lang blijft een aflevering beschikbaar?

Elke aflevering blijft, op enkele uitzonderingen na, tot vier weken na uitzending beschikbaar.

Kan ik volledige afleveringen bekijken op mijn smartphone of tablet?

Je kan volledige afleveringen bekijken op je smartphone of tablet via de VTM app (beschikbaar voor iOS en Android). Via de internetbrowser op je mobiel toestel is dit evenwel niet mogelijk.

Wat zijn de hardware- en softwarevereisten om volledige afleveringen te kunnen bekijken?

Je hebt nodig:

 • een hedendaags, up-to-date apparaat (desktop computer, laptop, tablet, smartphone)
 • een (stevige) internetverbinding
 • de laatste versie van Flash Player op je computer
 • een internetbrowser zonder actieve advertentieblokkerende extensies

Let wel, voor Internet Explorer 9 zijn niet alle functionaliteiten geoptimaliseerd. De VTM app is enkel beschikbaar voor iOS en Android. De VTM app is een krachtige app met een hoge beeldkwaliteit. Je toestel dient daarom over voldoende beeldresolutie en een voldoende krachtige processor te beschikken om de app optimaal te kunnen gebruiken. Als je filmpjes niet te zien krijgt, ligt de oorzaak mogelijk bij de technische specificaties van je toestel of bij het feit dat de videospeler van je toestel helaas niet compatibel is met de app.

Kan ik de afleveringen offline bekijken en kan ik programma’s opslaan?

Het is niet mogelijk om de afleveringen offline te bekijken, te downloaden of op te slaan.

Kan ik de programma’s op vtm.be of in de VTM app ook op mijn televisiescherm bekijken?

We streven naar een optimale kwaliteit op desktop computer, laptop en tablet en smartphone. Wij kunnen echter niet garant staan voor de kwaliteit ervan op een televisiescherm. Daarom bieden we voorlopig geen ondersteuning aan voor AirPlay, Chromecast en smart-tv. Op dit ogenblik zijn er verder ook geen concrete plannen om specifiek voor smart-tv een afzonderlijke app te ontwikkelen.

Worden de programma’s ondertiteld?

Indien de programma’s op het scherm van ondertiteling worden voorzien, zullen ze ook op vtm.be en in de VTM app worden ondertiteld.

Voor een overzicht van de meest gestelde technische vragen m.b.t. de volledige afleveringen op vtm.be en via de VTM app kan je terecht op deze pagina. Als je het antwoord op je vraag hier niet kan terugvinden, stel ze dan gerust via dit specifieke contactformulier. Ons technisch team kijkt het graag voor je na en laat je zo snel mogelijk iets weten.


Reclame

Waarom is er reclame bij VTM?

Er zijn twee soorten televisiestations in ons land: de openbare omroepen en de commerciële omroepen. De openbare omroepen krijgen hun geld hoofdzakelijk van de Vlaamse overheid. Daarmee maken ze hun programma’s en kunnen ze deze vervolgens ook uitzenden. Commerciële televisiestations zoals VTM worden daarentegen niet door de overheid ondersteund. Zij moeten hun geld uit de markt halen.

MEDIALAAN, met zenders VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM, verkoopt daarom reclameruimte op televisie en gebruikt deze inkomsten om programma’s te maken en uit te zenden. Bedrijven op hun beurt gebruiken de reclameruimte om hun producten te promoten via reclamespots. Voor alle duidelijkheid: wat er in de reclamespots wordt getoond en gepromoot wordt niet door onze zender gemaakt.

Zonder reclame hebben we geen inkomsten en kunnen we dus ook geen programma’s aanbieden. Wat het aantal reclamespots betreft, passen we strikt de wetgeving toe. Zo zenden we maximaal 12 minuten reclame per uur uit.

Waar kan ik terecht voor informatie over een bepaalde reclamespot?

Stel je vraag via het contactformulier en vermeld zo duidelijk mogelijk het merk of het product alsook het uitzenduur van deze reclamespot. Dan zoeken we het graag voor je op.

Ik wil graag adverteren bij VTM. Waar kan ik hiervoor terecht?

Je kan hiervoor terecht op deze website.


Opnames bijwonen

Kan ik een opname bijwonen?

Als je een opname van een van onze programma’s wil bijwonen, kan je surfen naar vtmtickets.be voor meer informatie.


Vacatures

Alle informatie over werken bij MEDIALAAN vind je op werkenbijmedialaan.be.


Studenten

Ik zoek informatie over VTM voor mijn spreekbeurt, eindwerk of scriptie. Waar kan ik deze informatie terugvinden of opvragen?

Op medialaan.be kan je heel wat informatie vinden over MEDIALAAN en haar verschillende merken. Voor specifieke vragen kan je terecht op het contactformulier.

Ik zou graag een bekende Vlaming interviewen. Hoe kan ik een interview vastleggen?

We hebben geen zicht op de agendaverplichtingen van bekende Vlamingen. Je neemt daarom best contact op met een management- of boekingskantoor. Via zo’n kantoor word je vast verder geholpen. Een eenvoudige zoekopdracht op het internet kan je hierbij alvast op weg helpen.


Andere vragen

Kan ik promotiemateriaal van VTM aanvragen?

Momenteel beschikken we niet over promomateriaal en andere gadgets.

Kan ik VTM bezoeken? Worden er rondleidingen georganiseerd?

Omwille van praktische redenen organiseren we bij VTM geen rondleidingen of bezoeken. We verwelkomen je wel graag op een van onze opnames. Meer info daarover en mogelijkheid om tickets te reserveren vind je op vtmtickets.be.

 


 

Technische vragen

Website

 

Volledige afleveringen op vtm.be

 

Hoe kan ik registreren op vtm.be?

Een uitgebreide handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je kan registreren op vtm.be kan je hier terugvinden.

Ik heb na registratie geen de bevestigingse-mail ontvangen of ik kan de bevestiging niet voltooien.

Ik heb na registratie geen bevestigingse-mail gekregen.

 • Soms belandt de bevestigingse-mail in je map met ongewenste e-mail. Neem daar dus zeker een kijkje.

Ik vind de bevestigingse-mail niet terug in mijn map met ongewenste e-mail.

 • Wanneer je je aanmeldt op vtm.be krijg je de mogelijkheid om de bevestigingse-mail opnieuw aan te vragen. Klik dan op “Klik hier” na “Heb je de e-mail niet ontvangen?” in het venster “Bedankt voor je registratie!”

Ik kan de bevestiging niet voltooien.

 • Om de bevestiging te voltooien is het noodzakelijk dat je in de bevestigingse-mail op “Bevestigen” klikt. Soms gebeurt het dat je e-mailprogramma de knop blokkeert. In dat geval kan je bovenaan de e-mail geblokkeerde inhoud toestaan (meestal via een gele balk). De bevestigingsknop komt daarmee tevoorschijn en zo kan je de registratie bevestigen.

Ik krijg een foutmelding te zien wanneer ik me probeer aan te melden op vtm.be.

In dat geval raden we aan om onderstaande zaken te controleren.

 • Kijk de combinatie van je e-mailadres en wachtwoord na. Als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan hier voor verdere instructies.
 • Heb je de registratie bevestigd via de de bevestigingse-mail?
 • Om volledige afleveringen te kunnen bekijken dient je internetbrowser cookies van derden toe te staan. Klik hier voor verdere instructies.

Ik wil mijn profiel wijzigen.

Je kan je profielgegevens hier wijzigen. Let wel, op dit ogenblik is het enkel mogelijk om de wijzigingen door te voeren op een desktop of laptop en dus niet via een mobiel toestel.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Een stappenplan voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord kan je hier terugvinden.

Ik krijg een foutmelding te zien wanneer ik een volledige aflevering wil bekijken op vtm.be.

In dat geval raden we aan om onderstaande zaken te controleren.

Indien je probleem hiermee nog niet is opgelost, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Kan ik volledige afleveringen bekijken op een tablet of smartphone?

Je kan volledige afleveringen bekijken op je smartphone of tablet via de VTM app (beschikbaar voor iOS en Android). Via de internetbrowser op je mobiel toestel is het bekijken van volledige afleveringen op vtm.be evenwel niet mogelijk. Je kan de app hier downloaden op je tablet of smartphone.


 

Apps

 

VTM app

 

Algemeen

 

Hoe kan ik de VTM app updaten via de App Store?

Een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de VTM app kan bijwerken kan je hier terugvinden.

Hoe kan ik de VTM app updaten via de Google Play Store?

Een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de VTM app kan bijwerken kan je hier terugvinden.

Een video speelt niet af.

De VTM app is een krachtige app met een hoge beeldkwaliteit. Je toestel dient daarom over voldoende beeldresolutie en een voldoende krachtige processor te beschikken om de app optimaal te kunnen gebruiken. Als je toestel een video niet afspeelt, dan ligt de oorzaak mogelijk bij de technische specificaties van je toestel of bij het feit dat de videospeler van je toestel helaas niet compatibel is met de app. Als je ons via het contactformulier kan vertellen met welk toestel (merk en type) je gebruikmaakt van de app, dan kijken we het graag voor je na.

Zijn er kosten aan het gebruik van de app verbonden?

Aan de installatie en het gebruik van de VTM app zijn geen kosten verbonden. Je betaalt enkel de eventuele kosten die je maakt wanneer je data verbruikt via 3G of 4G (niet voorzien in je bundel/abonnement en in het buitenland).

Hoeveel data verbruikt de VTM app?

Het dataverbruik van de VTM app wordt sterk bepaald door hoe je de app gebruikt: indien je de app gebruikt om volledige afleveringen te bekijken, dan zal de app vanzelfsprekend meer data verbruiken dan wanneer je enkel de tv-gids in de app raadpleegt. Daarom raden we aan om enkel volledige afleveringen via de VTM app te bekijken wanneer je toestel met het internet is verbonden via een Wi-Fi-verbinding.

We vinden het ook belangrijk om te vermelden dat de VTM app op de achtergrond data bijlaadt als dit zo is ingesteld. Bij vele toestellen kan je per app instellen of de toepassing op de achtergrond data kan verbruiken. Je vindt de optie mogelijk in het instellingenmenu. Als je de optie niet meteen terugvindt, dan raadpleeg je best de handleiding van je toestel.

Hoe kan ik programma’s toevoegen aan mijn favoriete programma’s?

Je kan programma’s als volgt aan je favoriete programma’s toevoegen:

 • Open de VTM app.
 • Open het keuzemenu links door links bovenaan op het icoon met drie horizontale strepen te drukken.
 • Kies onderdaan onder “Instellingen” voor “Mijn favorieten”.
 • Je kan nu op programmatitels drukken om deze programma’s aan je favorieten toe te voegen. Je favoriete programma’s krijgen zo een groen bolletje in plaats van een grijs.

Hoe kan ik zenders toevoegen aan of verwijderen uit de tv-gids?

Je kan zenders als volgt toevoegen aan of verwijderen uit de tv-gids:

 • Open de VTM app.
 • Open het keuzemenu links door links bovenaan op het icoon met drie horizontale strepen te drukken.
 • Kies voor “TV-gids”.
 • Druk rechts bovenaan op het potloodicoon.
 • Je kan nu op zenders drukken om deze zenders toe te voegen of te verwijderen. De zenders die je toevoegt krijgen een groen bolletje in plaats van een grijs. De zenders die je verwijdert krijgen een grijs bolletje in plaats van een groen.

Wordt de VTM app ook ontwikkeld voor Windows Phone?

Momenteel zijn er geen concrete plannen om de VTM app te ontwikkelen voor het Windows Phone-platform. We streven ernaar om de app aan te bieden via de meest voorkomende platformen. De VTM app is daarom beschikbaar voor iOS en Android.


Belgium's Got Talent

 

Je kan de app van Belgium’s Got Talent terugvinden in het beginscherm onder “Mijn applicaties” en links in het keuzemenu onder “Extra applicaties”.

Ik heb de VTM app, maar ik vind de app van Belgium's Got Talent niet.

In dat geval kijk je best even na of je over de laatste versie van de VTM app beschikt. Je kan de app bijwerken in de App Store of de Google Play Store Store. Je kan de nieuwe versie herkennen aan de bruine kleur van het app-icoon.

Wat kan ik met de app van Belgium’s Got Talent doen?

In het beginscherm van de app kan je naar hartenlust buzzen door op de grote rode buzzerknop te drukken. Tijdens de auditieafleveringen kan je live meebuzzen tijdens elke auditie die volledig wordt getoond. Je kan groen buzzen als je de auditie geslaagd vindt en je kan rood buzzen als je de auditie niet geslaagd vindt.

Verder vind je onderaan de deelapplicatie ook nog de Facebook- en Twitter-feed, heel wat videofragmenten uit het programma en een soundboard met uitspraken van de jury. Je kan de app ten slotte ook delen via de deelknop rechts bovenaan.

Ik zie alleen maar een rode buzzer, geen groene buzzer. Hoe kan ik een positieve stem uitbrengen?

Je kan de groene buzzer terugvinden onder de "Buzz nu live mee"-optie die verschijnt tijdens de audities die volledig worden getoond. De optie verschijnt enkel live tijdens de auditieafleveringen op vrijdagavond.

 

So You Think You Can Dance

 

Je kan de app van So You Think You Can Dance terugvinden in het beginscherm onder “Mijn applicaties” en links in het keuzemenu onder “Extra applicaties”.

Wat kan ik met de app van So You Think You Can Dance doen?

Met de app kan je alle audities van het huidige seizoen als “hot” or “not” beoordelen. Je vindt in de app de top tien van zowel de hot- als de not-audities.

Verder vind je onderaan de deelapplicatie ook nog de Facebook- en Twitter-feed en heel wat videofragmenten uit het programma. Je kan de app ten slotte ook delen via de deelknop rechts bovenaan.

 

Tegen de Sterren op

 

Je kan de app van Tegen de Sterren op terugvinden in het beginscherm onder “Mijn applicaties” en links in het keuzemenu onder “Extra applicaties”.

Wat kan ik met de app van Tegen de Sterren op doen?

Met de app kan je je favoriete fragment van Tegen de Sterren op delen op Facebook of Twitter.

Snap TV werkt enkel live tijdens de uitzending.

 • Druk op de groene Snap-knop wanneer je op tv een leuk fragment ziet dat je wil delen.
 • Door een in- en uitpunt te selecteren, kan je het fragment bijknippen (tot 30 seconden).
 • Je kan nu een onderschrift toevoegen en het fragment delen op Facebook of Twitter.

Verder vind je onderaan de deelapplicatie ook nog de Twitter-feed, heel wat videofragmenten uit het programma en een handleidingom Snap TV te gebruiken. Je kan de app ten slotte ook delen via de deelknop rechts bovenaan.

 

 

Volledige afleveringen via de VTM app

 

Waar vind ik volledige afleveringen terug in de VTM app?

Om volledige afleveringen te bekijken in de VTM app, kan je onderstaande stappen volgen.

 • Open de VTM app.
 • Ga naar het keuzemenu door links bovenaan op het icoon met drie horizontale strepen te drukken.
 • Meld je aan indien je nog niet bent aangemeld door te kiezen voor “Je bent nog niet aangemeld. Registreer of meld je aan.”
 • Kies in het keuzemenu links nu voor “Mijn videozone”.
 • In het nieuwe scherm kan je kiezen tussen verschillende video’s. Onder “Volledige afleveringen” bovenaan kan je zo heel wat volledige afleveringen uit ons aanbod terugvinden.

Tips

Als je op zoek bent naar een aflevering van een specifiek programma, dan kan je het programma toevoegen aan je favoriete programma’s. Het programma krijgt dan een eigen plek in je videozone met alle beschikbare videofragmenten, inclusief de volledige afleveringen.

Als je op zoek bent naar een aflevering van een specifiek programma, dan kan je ook de zoekfunctie gebruiken. De zoekfunctie kan je activeren rechts bovenaan in het beginscherm via het icoon van het vergrootglas of links in het keuzemenu via “Zoeken”. Als je dan de programmatitel als zoekterm opgeeft, dan verschijnen ook de volledige afleveringen bij de resultaten in een overzichtelijke lijst.