Swapping

27/02/2012 - 12:12

De nieuwe trend is swapping. Dat vertelde een vriendin bij de Rotary mij. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. In grote lijnen komt het erop neer dat je kledij die je liever kwijt dan rijk bent, meeneemt naar zo een Swapping Event. Daar worden de stukken gekeurd door een styliste die er punten aan geeft. Met het krediet dat je zo vergaart, kun je zelf nieuwe stukken uitkiezen.

Omdat ik nogal sceptisch reageerde, drong mijn vriendin er op aan om mee te gaan. Dan kon ik met mijn eigen ogen zien hoe het werkte. Op zo een aanbod zeg je geen nee, dus wij naar Antwerpen. De vriendin had een paar plastiektassen vol kleren mee. Zelf had ik niets meegenomen.

Zoals in elke garderobe hangen er ook bij mij kleren in die ik nooit draag en nooit zal dragen. Maar eerst wilde ik toch wel eens zien of het tegenaanbod wel voldoende was. 

Het was bijzonder druk in het zaaltje dat volgestouwd was met rekken. Terwijl mijn vriendin haar aanbod liet keuren, nam ik een kijkje. Er hing heel wat mindere kledij tussen met een beperkte waarde. Maar het moet gezegd: er waren ook een paar topstukken bij van grote ontwerpers. Er was zelfs een jurk van 180 swaps. Veel, als je weet dat een doorsnee kledingstuk op 3 swaps werd getaxeerd. Het ontwerp was dan ook van Stephan Schneider. 

Even vond ik het jammer dat ik zelf niets had uitgekozen. Het jurkje had niet misstaan in mijn garderobe. Op hetzelfde moment viel mijn oog op een rok waarvan ik het ontwerp herkende. Geen twijfel mogelijk: dit was een Vandecaveye. Het label gaf me gelijk: Linea Veronica. Waar is de tijd?

Een gevoel van nostalgie besloop me, maar de nieuwsgierigheid haalde de bovenhand. Ik wilde wel eens weten hoeveel swaps het rokje zou krijgen. De styliste had niet veel tijd nodig om het stuk naar waarde te schatten. 160 swaps, luidde het verdict. Bijna zo goed als Schneider. Niet slecht voor ons oud bedrijfje.

Wat me nog trotser maakte: in geen tijd veranderde de rok van eigenaar. Het was bovendien de dame met de Schneider die het in haar kleerkast wilde.

Hebben jullie ooit tweedehandskledij gekocht of geruild? 

Tot volgende week!

 

Ontdek meer over Familie

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Personages

Extra

Andere programma's