EHBL

EHBL

Geen tijd, geen zin meer, liever elders de handen uit de mouwen steken, complete onkunde, zelfoverschatting, tegenslag, te trots om hulp van anderen in te schakelen... Het zijn slechts enkele van de vele redenen of excuses waarom klusjes in huis blijven liggen. De partner van de klusser in kwestie is de situatie beu en wil niet langer blijven zeuren.

Wanneer de nood het hoogst is, is er 'EHBL' of 'Eerste Hulp Bij Linkerhanden'. Tess Goossens en superklusser Bas trekken door Vlaanderen om de meest diverse klusoproepen te beantwoorden. De doe-het-zelver krijgt 2 dagen de tijd, een budget van 3.500 euro aan klusmateriaal en 5 helpers. Onder leiding van Bas worden alle klussen geklaard, terwijl de partner die de hulp van 'EHBL' heeft ingeroepen een weekend mag gaan uitblazen en genieten.

Meer over EHBL 47 artikels

Folie aanbrengen

In de badkamer kan het handig zijn om folie aan te brengen op de ramen als je niet wil dat iedereen je in je blootje ziet staan.

6979 keer bekeken
01:20

Een glazen deur installeren

Het lijkt soms makkelijker dan het lijkt. Bas legt uit hoe je best een glazen deur installeert.

5287 keer bekeken
00:47

Lynn en Debby helpen een ex-collega

Tess kreeg een mailtje van Lynn en Debby uit Aalst. Zij schreven hun collega Stijn in om hem een hart onder de riem steken en hem te bedanken voor alles wat hij als collega voor hen gedaan heeft.

Geurhinder vermijden

Wanneer je een afvoerbuis plaatst, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele geurhinder die kan opduiken.

2540 keer bekeken
00:59

De aankoop van een klink...

... lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Er zijn toch enkele dingen waar op gelet moeten worden.

1624 keer bekeken
00:50

Te impulsief een huis gekocht

2 jaar geleden kochten Katleen en Michal heel impulsief een huis in Meerbeke, nadat ze de woning maar één keer gezien hadden. Het huis ligt immers aan een bos en dat was voor hen een droom die uitkwam. De romantiek maakte helaas vrij snel plaats voor ergernis toen aan het huis veel meer werk was dan het koppel had ingeschat.

Griet probeert alleen haar huis op te knappen

In 1996 kochten Griet en haar toenmalige man een huis in Gent. Na een moeilijke scheiding probeert Griet het huis alleen op te knappen. Momenteel woont ze al meer dan een jaar op een kleine zolderkamer met haar 3 tienerzonen te midden van een bouwwerf.

Alcoholstift wegwerken

Alcoholstift op de muur; geen lachertje. Best is te werken met een isolerende primer, zoals voor roetaanslag bij schouwen.

2570 keer bekeken
00:30

Volg vtm