Video: Frans Van As blijft voor 'ophef' zorgen (06/04)
Frans Van As blijft voor 'ophef' zorgen (06/04)
Uw video is aan het laden...

Frans Van As blijft voor 'ophef' zorgen (06/04)

05/04/2012 - 14:01 1 keer bekeken

 

Het incident met Marcel heeft de hele familie aan het denken gezet. De Van Assen vinden het tijd dat Eddy (Jan Van Looveren) de leiding van het bedrijf overneemt, maar schoondochter Martine (Tania Kloek) is van mening dat haar man Herman (Peter Thyssen) meer in aanmerking komt voor deze functie. En ook Frans (Jaak Van Assche) is niet van plan om zomaar een stap opzij te zetten. Wanneer hij merkt dat een concurrerend bedrijf grondwerken uitvoert in ‘zijn’ gemeente, besluit hij opnieuw het heft in handen te nemen.

Frans trekt zijn stoute schoenen aan en eist in het gemeentehuis tekst en uitleg van Victor, het hoofd van de technische dienst. Deze rol is weggelegd voor acteur Dirk Van Dijck, die bij de meeste televisiekijkers bekend staat als Michel Drets uit ‘Het Eiland’. Hij vertolkte daarnaast ook tal van gastrollen, o.a. in ‘Zone Stad’, ‘Rang 1’, ‘Aspe’, ‘Red Sonja’, ‘Matroesjka’s’ en ‘Code 37’. Op zijn filmografie prijken ook de titels ‘SM Rechter’, ‘Buitenspel’ en ‘Ben X’.

In het gemeentehuis lopen de gemoederen hoog op en dat moet Frans aan den lijve ondervinden. Hij wordt met hartklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Acteur Leslie De Gruyter – bekend van gastrollen in o.m. ‘Aspe’, ‘Zone Stad’, ‘Windkracht 10’ en ‘Code 37’ – geeft gestalte aan de dokter die zich over deze lastige patiënt moet ontfermen...

Vrijdag 6 april om 20.45

 

Ontdek meer over De Zonen van Van As

Nieuwe fragmenten

Personages

Extra