Video: Leerlingen onder de indruk van de kansarmen
Leerlingen onder de indruk van de kansarmen
Uw video is aan het laden...

Leerlingen onder de indruk van de kansarmen

27/06/2011 - 15:39 1 keer bekeken

 

In de derde aflevering van ‘De Nieuwe Garde’ is de grote dag aangebroken voor meneer Holthoff en zijn leerlingen. Samen zullen ze schitteren tijdens de EU-top in Brussel. Voorbij de staatsveiligheid van het Koninklijk Paleis komen, blijkt echter niet zo evident te zijn. De toegangsbadge van meneer Holthoff is, samen met die van veertien studenten, nog niet in orde. Bovendien zijn de veiligheidsvoorschriften uitermate streng, waardoor hij van het kastje naar de muur wordt gestuurd…

Terwijl de laatstejaarsstudenten "de groten der aarde" bedienen tijdens de EU-top, bezorgen de leerlingen van het vierde jaar de minderbedeelden een onvergetelijke avond bij Poverello in Brugge. De leerlingen maken er kennis met een andere wereld, een wereld waarin gastronomie en etiquette ver te zoeken zijn. “Ieder jaar gaan wij met Spermalie naar Poverello omdat wij onze leerlingen bewust willen maken van de luxe waarin ze leven. We willen hen wijzen op het feit dat er ook mensen zijn die het met minder middelen moeten stellen, en niet alleen in Afrika, maar ook in Brugge. Vandaag is het aan onze vierdejaarsstudenten om voor hen een lekkere warme maaltijd klaar te maken”, aldus Walter Lanckmans, Coördinator Keukenpraktijk.

Tussen Kyelle en haar vriendinnen zijn de gemoederen bedaard en hun onderlinge band wordt aangesterkt tijdens de uitstap naar Poverello. De leerlingen zijn onder de indruk van de dankbaarheid van hun gasten en kunnen rekenen op een overdonderend applaus.

De leerlingen van het eerste jaar maken zich op voor het eerste oudercontact. Daar hoort naar goede gewoonte een diner bij voor de ouders en dat wordt georganiseerd door de troepen van meneer Holthoff. Het team heeft al bewezen dat geen uitdaging hen te groot is en is er dus rotsvast van overtuigd ook dit banket voor 200 personen tot een goed einde te brengen.

Dinsdag 28 juni om 21.20

 

Ontdek meer over De Nieuwe Garde