De MeesterBakker

'De MeesterBakker', een programma waarin 12 amateurbakkers zich 10 weken lang laten onderdompelen in de zeemzoete wereld van de patisserie. Van een luchtige misérable, originele broden en cakes tot smeuïge eclairs.

Bloem, suiker, eieren en boter, dat worden de hoofdbestanddelen van De MeesterBakker, waarin Rani De Coninck op zoek gaat naar Vlaanderens meest getalenteerde thuisbakker. De kandidaten zijn van alle leeftijden en hebben allemaal een passie voor bakken. Ze duiken gedurende tien weken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten.

In een vriendschappelijke sfeer nemen ze het tegen elkaar op in tien afleveringen die telkens een andere bakdiscipline behandelen: van taarten, cakes en koekjes, over brood en ontbijtkoeken, tot Brusselse wafels. De bakkers zullen van alle markten moeten thuis zijn willen ze de professionele jury overtuigen van hun kunnen. De jury, dat zijn Bernard Proot, eigenaar van de klassezaak DelRey in Antwerpen en één van Vlaanderens meest befaamde toppatissiers, en Sofie Dumont, succesvol restaurateur, tv-patissier, gezicht van ‘Goe Gebakken’ én schrijfster van twee culinaire bestsellers.

Meer over De MeesterBakker 59 artikels

Ellen doet een akelige ontdekking

De aardbeienbavarois van Ellen is aan het opstijven in de koelkast. Dan doet ze plots een akelige ontdekking: er ligt nog een gelatineblad in de spoelbak.
2504 keer bekeken
01:09

Iedereen krijgt 3 uur tijd

Een nieuwe opdracht: Rani geeft de kandidaten 3 uur de tijd om met de inhoud van de mand een lekker dessert te maken.
1713 keer bekeken
03:47

Jurgen houdt de familie op een veilige afstand

Jurgen heeft een opdracht van Rani gekregen: op enkele uren tijd moet hij een lekker baksel tevoorschijn toveren. Het laatste wat hij nu nodig heeft, is afleiding van zijn familie.
1237 keer bekeken
01:17

Ellen gaat aan de haal met titel van MeesterBakker

De finale van De MeesterBakker ging voor Ellen, Jurgen en Nancy onverwacht vroeg van start. Rani stond immers aan hun voordeur met een mand vol ingrediënten waarmee ze meteen aan de slag moesten.

5127 keer bekeken
02:51

Wie wordt de MeesterBakker?

De drie finalisten van De MeesterBakker – Ellen, Nancy en Jurgen – maken zich klaar voor de grote ontknoping in de laatste aflevering op woensdag 6 juni om 20.45. Een onverwachte proef op het thuisfront bepaalt wie van de drie op de valreep de allerlaatste proef misloopt. Want slechts twee bakkers mogen alles uit de kast halen in een groots dessertenbuffet. 

1177 keer bekeken

Bernard en Sofie doen hun ronde bij de bakkers

De bakkers zijn bezig de laatste hand te leggen aan hun chocoladestuk. Daarom beslissen Bernard en Sofie bij de vier meesterbakkers in spe langs te gaan om te kijken hoe ver ze staan met hun 'pièce de resistance'.
1950 keer bekeken
03:52

De bakkers kregen een week voorbereiding

Aangezien de bakkers maar een week voorbereiding gekregen hebben voor hun chocoladestuk uit te werken, krijgen ze voor hun chocolade zelf hulp van een machine, die zelf de chocolade al getempereerd heeft. De professionele chocolatiers hebben voor grote wedstrijden dikwijls een volledig jaar voorbereiding nodig.
1040 keer bekeken
01:08

Elke worstelt met haar chocolade showstuk

De meesterbakkers in spe moeten ook een showstuk voorbereiden, waarbij ze twee halve bollen aan mekaar kleven, en deze dan opvullen. Bij elke komen de halve bollen blijkbaar niet zo makkelijk lost, waardoor de ze hopeloos achterkomt op de andere drie kandidaten.
1288 keer bekeken
03:59

Volg vtm