Video: Exotisch koken voor gevorderden
Exotisch koken voor gevorderden
Uw video is aan het laden...

Exotisch koken voor gevorderden

23/05/2011 - 14:27 1 keer bekeken

Nu Joke de keuken heeft moeten verlaten, strijden nog vier mannen –Johan, Fons, Nico en Glenn- om een plaats in de brigade van Peter Goossens. De sterrenchef wil een stapje verder gaan met de vier overgebleven koks. Zo verlaten ze de Belgisch-Franse keuken, want hij wil hen absoluut testen op hun kennis van de wereldkeuken.

Allevier moeten ze een gerecht naar keuze uit een andere, internationale, keuken bereiden. Voor Fons lijkt deze opdracht op het lijf geschreven. Deze globetrotter is immers van alle markten thuis. Bij de achttienjarige Glenn daarentegen slaan de stoppen door als hij een Indisch gerecht moet bereiden. Om te proeven nodigt Peter een experten-jury uit. Maar ook deze internationale chefs zijn streng. Superstreng. En dat is nodig want voor de winnaar van deze opdracht zullen zijzelf koken.

Ook de service wordt voor de koks een echte beproeving. Omdat Peter alle koks nog eens aan het werk wil zien op élke post, moet er gekookt worden volgens het zogenaamde carrouselsysteem. Hijzelf zal aangeven wanneer er doorgeschoven wordt. Voor wie wordt al dit doorschuiven er teveel aan? Wiens zwakheden worden vandaag blootgelegd? En wie moet ‘De Keuken van de
Meester’ definitief verlaten?

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Kandidaten