Video: De koks worden samengevoegd tot 1 brigade
De koks worden samengevoegd tot 1 brigade
Uw video is aan het laden...

De koks worden samengevoegd tot 1 brigade

09/05/2011 - 16:19 1 keer bekeken

Sinds het vertrek van Dimitri zijn er nog zes koks in de running in ‘De Keuken van de Meester’ : Johan, Joke, Nico, Alexander, Glenn, en Fons. Driesterrenchef Peter Goossens voegt hen samen tot één brigade. Eén keukenteam, met aan het hoofd een nieuwe chef: Fons. Het wordt meteen zijn vuurdoop, want hij stond nooit eerder op deze post.

Maar voor ze gezamenlijk hun restaurantservice draaien, krijgen de zes koks een nieuwe uitdaging. Ze moeten een eigen amuse creëren. En dat doen ze maar beter zo goed mogelijk, want Peter Goossens heeft een gastjury uitgenodigd: culinair recensent Jan Vanhemeledonck, doorwinterd foodie Johan Mergaert en de wereldberoemde culinaire fotograaf Tony Leduc.

De zes koks hebben elk een half uur de tijd om een succulente én tegelijk spectaculair uitziende amuse te bereiden. Vervolgens zal de gastjury punten geven op presentatie én op smaak. De beste kok krijgt een flinke beloning. Topfotograaf Tony Leduc vereeuwigt de amuse van de winnaar. De vijf andere kandidaten moeten tijdens de fotoshoot de restaurantleveringen afhandelen. En dat is toch wel een beetje minder prestigieus…

De volgende dag zal het hele restaurant door slechts één brigade bediend worden. Dat is de eerste keer! Die wetenschap zorgt voor flink wat extra zenuwen, zeker bij nieuwbakken chef Fons. En ook Peter Goossens heeft nog een verrassing. Nu er nog maar 6 koks in de running zijn voor het felbegeerde plekje in de keuken van Hof van Cleve, wil hij het niveau nog wat optrekken. Peter heeft dan ook een nieuw menu bedacht.

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Kandidaten