De Beste Hobbykok van Vlaanderen

dinsdag
20.30

De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Ijzersterke smaakpapillen, perfecte kooktechnieken, een vlijmscherp oog voor afwerking en presentatie en bovenal een eindeloze passie voor koken: dat zijn de kwaliteiten die De Beste Hobbykok van Vlaanderen in huis moet hebben. Vanaf dinsdag 5 maart 2013 schiet de culinaire wedstrijd opnieuw uit de startblokken en gaan driesterrenchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer op zoek naar die ene ruwe, culinaire diamant.

Vlaanderen schreef zich opnieuw massaal in om zijn kookkunsten te tonen op het kleine scherm. Topchefs Sergio Herman en Gert De Mangeleer nemen de hobbykoks dit jaar mee naar de oorsprong van hun culinaire passies. Geen vaste trainingskeuken dit seizoen, maar locaties waarmee de sterrenchefs de hobbykoks willen onderdompelen in hun leefwereld. Er wordt gekookt op locaties doorheen heel Vlaanderen en zelfs in Zeeland, de geboortestreek van Sergio.

Sergio Herman: “Ik wil de hobbykoks dit jaar meenemen in een superspannende culinaire trip. Ik ben op zoek naar de smaken, de geuren en de passie uit mijn jeugd. En dat gaat fantastisch zijn samen met Gert. Als je geen passie hebt, dan heb je geen mooi bord. Dat is een bord zonder ziel en dan heb je slecht eten.”

Gert De Mangeleer: “Voor mij is De Beste Hobbykok van Vlaanderen iemand die mij iets kan brengen waar ik even stil van word. Een gerecht waarvan ik zeg: daar is over nagedacht en het is er ‘klak’ op. Het gaat hem echt om die passie voor smaak. Bij mij is die er al van toen ik nog een klein gastje was. Die smaken uit mijn kindertijd vergeet ik nooit en ik denk dat diegene die uiteindelijk Hobbykok zal winnen, ook zo iemand zal zijn.”

In de eerste aflevering op dinsdag 5 maart 2013 worden de 14 Beste Hobbykoks geselecteerd uit honderden inzendingen. Aansluitend begint de afvalrace. Alleen de zes beste hobbykoks gaan in het tweede deel van de reeks aan de slag in het culinaire atelier van Gert en Sergio. In plaats van te koken voor de chefs, zullen ze in die fase samenwerken mét de chefs. De talenten van de hobbykoks worden verder uitgespit… en de minpunten aangepakt. Maar de druk blijft, elke week opnieuw worden de hobbykoks op de proef gesteld. En de jury is onverbiddelijk, want er kan maar één de Beste zijn.

Meer over De Beste Hobbykok van Vlaanderen 195 artikels

Chef Gert trekt nieuwsgierigen aan

Terwijl Gert enkele vleestips aan Stephanie geeft, komen ook de zus en moeder van Stephanie eens langs. Gert voelt meteen de druk van drie nieuwsgierige blikken op zijn kookkunsten.
2334 keer bekeken
01:43

Wat denken de afvallers van de finalisten?

Naast Sergio en Gert, komen ook ook de afvallers van de vorige afleveringen meegenieten van de menu's van onze finalisten. Wie is volgens hen de favoriet, en wat vinden ze zelf van de gerechten?
1136 keer bekeken
03:29

Bram is 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen'!

Sergio en Gert staan voor een aartsmoeilijke keuze, aangezien zowel Bram als Stephanie uitstekend presteerden. Maar ook al zijn ze aan elkaar gewaagd, kan er maar één winnaar zijn. Proficiat Bram!
5263 keer bekeken
04:38

Mise en place in de vroege uurtjes

De twee finalisten zijn al in de vroege uurtjes op post, zodat ze tijd kunnen nemen die nodig is om hun mise en place te maken. Net voor ze aan de slag moeten, krijgen ze ook nog een peptalk van de twee chefs.
1422 keer bekeken
02:20

Gaat de droom op in rook?

Bram waagt zich aan een huzarenstukje voor de finale: hij gaat makreel roken. Stephanie laat zich niet van de wijs brengen en werkt zelf geconcentreerd verder.
1544 keer bekeken
02:28

Verrassingsbezoek voor Bram en Stephanie

Tijdens de voorbereidingen voor de grote finale krijgen Bram en Stephanie onverwacht bezoek over de vloer. Gert en Sergio gaan langs bij onze finalisten om nog een laatste paar kleine tips te kunnen geven.
1219 keer bekeken
03:02

En de finalisten zijn...

Het was voor Gert en Sergio geen gemakkelijke keuze om één hobbykok net voor de finale naar huis te sturen. Stephanie overtuigde beide chefs meteen, waardoor Carla of Bram naar huis moest. Bram zijn pizza was net iets beter dus nemen we afscheid van Carla.
2734 keer bekeken
02:28

EXTRA: Carla gaat met een dubbel gevoel naar huis

Carla moest net voor de finale vertrekken, maar geeft toch nog een reactie. Ze gaat met een dubbel gevoel naar huis, ze heeft geen stress meer voor de finale, maar had er toch graag bijgeweest.
1974 keer bekeken
05:21

Volg vtm