Buitenlandse thrillers

07/04/2010 - 10:59

Goede thrillers vanuit het westelijk halfrond vragen om aandacht. Maak uw keuze, die is er genoeg.
 
* Philip Kerr uit Edinburgh is een thrillerschrijver van formaat. Zijn hoofdpersonage dook voor het eerst op in de Berlijnse triologie  (Boekerij). In een kei van bijna 700 blz. zijn nu drie titels gebundeld verschenen, Een Berlijnse kwestie, Het handwerk van de beul en Een Duits regiem. Toplectuur.
 
* Het ultimatum (The House of Books, 17,90) van C.J. Box is een spannende thriller over adoptieouders die hun kind Angeline uiteindelijk weer moeten afgeven aan de biologische vader. Ze proberen dat te regelen maar er klopt vanalles niet.
 
* 1945. In Washington DC wordt er een huurmoordenaar op pad gestuurd om president Roosevelt om te leggen. Een specialist huurmoordenaars moet dat verhinderen. David L. Robbins (Mynx) laat in de literaire thriller Schemertijd de geschiedenis heel goed aanvoelen.
 
* De korte inhoud van de historische thriller Martelaar (Karakter Uitgevers, 19,95) van Rory Clements belooft: Het is 1587. Het Spaanse hof traint priesters voor zelfmoordacties in het protestantse Engeland. Drie jaar na de moord op Willem van Oranje woedt de strijd tegen de ketterij heftiger dan ooit.
 
* De Duitse Inge Löhing debuteert met Het loon van de zonde (De Boekerij). Het boek is in Duitsland de hemel in geprezen. Het verhaal gaat over de verdwijning van een jongen van vijf. Wanneer hij wordt gevonden kan hij geen woord zeggen.
 
* Emily Barr schreef met Back on track een literaire thriller over een vrouw van wie het leven fout is uitgedraaid. Ze besluit in India het licht te vinden maar ze komt een oude vriend tegen met een hoop angstaanjagende geheimen. (Arena, 19,95).
 
* Robert Gregory Brown tikte met Vals ritme een psychologische thriller. Een origineel verhaal in de straten van oud New Orleans: de moord op de vrouw van een psychiater wordt toegeschreven aan een seriemoordenaar maar de seriemoordenaar weet zeker dat de psychiater het zelf heeft gedaan. (Mynx, 19,95).
 
* Het decor van de thriller Sterfkou van Lincoln Child is het Nationale Wildpark van Alaska, één van de meest afgelegen plekken op de wereld. Wetenschappers die de effecten van de opwarming van de aarde onderzoeken, doen een akelige ontdekking. Het onderzoeksstation verandert in een doodskist. (Mynx, 19,95).
 
7 april 2010

Ontdek meer over Archief